Нотатка: Загальний ключ усвідомлення "Змін", "Мінливості" як універсального "Руху Життя".
Автор: Аріман Азмаат
- "Я не буду змінюватися! Приймай мене таким, - який я є!"
Як часто можна почути цю фразу? Особливо, у питаннях кохання, інтимних та любовних стосунків поміж людьми. Про що говорить ця заява? Якщо спостерігати за життям, то можна з'ясувати, що за бравадою власного егоїзму, стоїть захисна реакція і сильний страх. Страх невідомості, страх довіри, страх щирості, страх оголеності, страх неприйняття, страх ризику, страх втратити будь-що, страх болю, (а зміни, - завжди несуть біль і невідомість, невизначеність, ризик), страх відкритості, тобто, страх всіх тих явищ та якостей, які несуть собою близькі душевні та сердешні стосунки для людини.
Таким чином, людина бажає окреслити свою територію, щоб нікого не підпускати до себе, за її межі. Це один із способів створити блокування, це один із внутрішніх щитів, яким прикривають люди свою неповноцінність, свою незрілість, інфантильність, дитячу поведінку маленьких переляках хлопчиків та дівчаток застряглих на стадії розвитку маленької інфанти-принцеси 8-10 рочків, страх внутрішніх дітей, які зупинились у розвитку психочуттєвої сфери на рівні 12 річних малоліток, щоб приховати свою вразливість, страхи різного роду, захистити свої травми дитинства, внутрішні психоемоційні вади та вразливості, приховати свою безвідповідальність, самовиправдання, або навіть, - самозвеличення (підвищення власної цінності за рахунок відстороненості та створення бар'єрів недоступності, - набивати собі ціну, підвищувати свою вагу).
Або ж, ще гірший варіант, - щоб приховати повну відсутність будь-яких почуттів до партнера, зі сторони самозакоханого психопата, - який ховає своє гниле холодне нутро, під панциром цієї захисної фрази - "Я не буду змінюватись, нікАґдА!!!! Я такий, який я є!!!".
Однак, розумна людина яка тривалий час спостерігала за сімейними парами, що живуть разом десятиліттями, може виявити разючу, навіть зовнішню подібність між подружжями, їхніми особами, їхньою мімікрією, внутрішньою та зовнішньою. Часом, така подібність і одночасно дзеркальність сімейних пар "старожил", спостерігається між господарями та їхніми домашніми вихованцями (домашніми тваринками), після багатьох років життя, любовної прихильності до тваринки, яку зводять у ранг "дитинки" або "члена родини". За багато років життя, тваринка стає подібною на свого господаря-власника. Дружина віддзеркалює свого чоловіка, а чоловік, віддзеркалює свою дружину. Процеси копіювання, синхронізації, віддзеркалення, уподібнення, соціальної мімікрії, енергетичного синтезу поміж двома полюсами, - були описані багато століть тому, в класичних трудах нашої науки.
Тобто, ми-то з нашими учнями, чудово розуміємо, що увійшовши до синтезу із будь-ким іншим (відносини, близькі, душевні, емоційні, любовні стосунки), і при цьому, залишитися "назавжди незмінним", - вкрай складне завдання, майже неможливе (звісно, якщо людина не є нарцисом, або ядерним соціопатом, який не здатний до еволюційних змін через свою інвалідизацію психіки, і як наслідок, викривлення замороженої особистості, яка застрягла у своїй акцентуації, у своєму деструктивному вирощеному стані).
Рух життя передбачає нескінченні метаморфози, перетікання, фантасмагорії, переливи, зміни, трансмутації речовин, трансформації об'єктів та суб'єктів поміж собою. Коли людина відмовляється від змін, вона скорочує свій рух, вона обмежує його певними межами, бар'єрами, - тим самим, костеніє все більше і більше у собі, доки не зупиняється остаточно (підсумкова смерть, повне сатурніанське окостеніння, охолодження, зупинка земного часу, ізоляція). Спроба законсервуватися в єдиному незмінному стані особистості та психіки, всередині себе або зовні, на довгі роки, спроба захиститися від змін які приходить у життя людини, - веде до перетворення на "предмет", не зовсім живої властивості, - саме тому, ми спостерігаємо мертві душі повсюдно і повсякденно, - буквально.
Тому ми спостерігаємо, як важко і вкрай болісно старим поколінням приймати нові часи та зміни сучасного Світу, що відбуваються навколо, (одвічна боротьба поколінь, - молоді, які прагнуть змін, і старі, що намагаються зберегти законсервовану стабільність, сатурніанське впорядковане, традиційне окостеніння, - як наслідок, негативізація сприйняття, що призводить до хвороб, спотворень, застрягання в минулому, охолодження, розпаду та остаточної смерті, зупинки руху життя, перетворення на мертвий свинцевий об'єкт під крижаним психічним панциром ретроградності).
Однак, описане нами, це крайнощі, - позаяк, можна зберігати внутрішню індивідуальність, без втрати ідентичності, особистих якостей зрілої персоналії, при цьому приймаючи зміни, приймаючи синтез, залишаючись пластичним як текуча вода, але не розчиняючись, не втрачаючи своєї автентичності, свого внутрішнього базового стрижня, і при цьому змінюючись нескінченно, для реалізації своєї природи, продовжуючи Рух Життя, який веде до нового досвіду Усвідомлення, під час проживання самого потоку Життя, і за його межами, за порогом, навіть під час проходження Посмертного існування. Це має значення, навіть після вашої фізичної смерті (незворотного переходу поміж ритмами та порогами).
Про ці очевидні розуміння забувають, люди, виставляючи різні "щити", "кліше", "маски", різні форми захисту та окостеніння, в стилістиці: "Я такий - який я є", про ці очевидні істини, описані нами в цій нотатці, забувають ті самі любителі-ретрогради: "За часів СРСР було краще, а зараз гірше", "За часів Царя було краще, за часів Імператриці було краще, а у кам'яному столітті було ще краще!", "Морозиво в дитинстві було смачніше!", "Люди були добрішими!", "Актори грали краще!", "Музика була чистою та справжньою, все було краще!", "Яка може бути поїздка на море в моєму-то віці???", "Який може бути переїзд, який ремонт, які можуть бути зміни (РУХ ЖИТТЯ) у моєму-то віці???".
І так далі...
Спробуйте подумати над описаним нами матеріалом, і усвідомити сенс цього тексту, про що ми говоримо, і яких напрямків нашої езотеричної науки стосується цей матеріал, - а також, які практичні перспективі відкриває цей матеріал, для вашого застосування, у житті.
Додаткові попередні публікації, до уваги та вивчення нашими шановними учнями:
1) «Частина №2 - Ще трохи про рушійну силу життя: Рух і Рухливість». (Покликання)
2) Про рушійність: «Негативні ритми часу. Вихори циклів. Два способи реакції на деструктивні мінусові ритми». (Покликання)
3) Нотатка: Магія Хроносу (Часу) - "Ритми", - основи для усвідомлення Циклів Життя. (Покликання)
Дякуємо за увагу.